Memang dah lama teringin nak buat karipap ni… 1 st time buat dulu memang out…hehe..Tapi kali kedua ni dah not bad…Cara nya mudah saja sapa2 pun leh buat..
Untuk kulitnya hasil ulian Chef liza dan dibantu oleh chef Aishah maka jadilah begini…
Bahannya pun mudah jer tepung gandum, minyak yang dipanaskan, majerin , garam and air.. Pandai2 la sukat ikut sesedap rasa kan , sampai doh tu canteeekkk…
Manakala intinya hasil tumisan aku dan jadi la macam ni…
Bahannya pun mudah jer…kentang, ayam yang dicincang, serbuk kari ayam/daging,sedikit cili boh,garam, serbuk perasa, bawang merah n putih cam biasa la kan untuk menumis, ikan bilis yang ditumbuk halus and daun sup dipotong kecik2 dan ditabur last sekali…
Proses nak buat dia lebih kurang cam ni la kan…
SELAMAT MENCUBA......
No comments:
Post a Comment